Madvare der kan øge dit vægttab

2020-03-26

Når vi taler om madvare der øger dit vægttab, så er der flere forskellige faktorer der har en indvirkning, nogle fødevarer øger din forbrænding, nogle giver hurtigere mæthedsfornemmelse, og andre igen mætter i længere tid.

Derfor vil du også opleve at flere af fødevarene går igen i forskellige opskrifter.

1. Æg:
Det høje indhold af protein giver et stabilt blodsukker, og det gør dig mindre sulten og forhindrer dermed, at du spiser for meget.

2. Bønner:
Indeholder det naturlige fordøjelseshormon cholecystokinin, der nedsætter appetitten.

3. Salat:
Spiser du en stor kaloriefattig salat inden maden, spiser du mindre af selve hovedmåltidet. Mængden af salat snyder hjernen til at tro, at maven er fuld.

4. Grøn te:
Grøn te indeholder koffein, der er slankende, og antioxidanter som f.eks. catechiner der øger kroppens fedtforbrænding.

5. Pærer:
Er en af de frugter, som indeholder flest fibre. Fiberrig mad giver en mæthedsfornemmelse og et stabilt blodsukker.

6. Suppe:
En kop suppe virker lige så mættende som et stykke kylling, fordi hjernen opfatter suppe som noget, der fylder maven op.

6. Magert kød:
Indeholder syren leucin, som hjælper til at opretholde muskler, der forbrænder flere kalorier end fedt.

7. Olivenolie:
Det er en umættet fedtsyre, som får kroppen til at forbrænde flere kalorier.

8. Grapefrugt:
En halv grapefrugt før hvert måltid eller tre glas grapefrugtjuice om dagen giver et vægttab på godt 1,5 kilo på 12 uger. Det skyldes frugtens indhold af fytokemikalier, der reducerer kroppens niveau af insulin og derved tvinger den til at forbrænde flere kalorier.

9. Kanel:
En kvart teske om dagen stabiliserer blodsukkeret, sænker kolesteroltallet og øger forbrændingen.

10. Nødder:
Folk, der spiser 80 gram nødder om dagen, spiser mindre ved måltiderne og har et højere stofskifte.

11. Fiberrig morgenmad:
Jo større fiberindholdet er i morgenmaden, jo mindre spiser man resten af dagen.

12. Mejeriprodukter: Fedtfattige produkter med et højt indhold af kalcium og protein fremmer vægttab og hjælper til at vedligeholde muskelmassen.

13. Chili:
Indeholder stoffet capsaicin, som nedsætter appetitten og sætter forbrændingen i vejret.

14. Ingefær:
Øger stofskiftet og afgifter også kroppen, fordi det stimulerer cirkulationen.

15. Citrusfruger:
Det høje indhold af C-vitamin virker fedtforbrændende.

16. Bær:
Både bær og æbler indeholder pectin, der begrænser mængden af fedt, som cellerne kan absorbere. Det skyldes frugternes vand-bindende egenskaber.

17. Bananer:
Bananer indeholder 450 milligram kalcium, som øger stofskiftet og regulerer kroppens vandbalance.

18. Fisk:
Laks, makrel og tun er gode kilder til de essentielle fedende syrer som omega 3, 6 og 9. Når man jævnligt spiser fisk, mindskes kroppens indhold af proteinhormoner, der sløver stofskiftet og resulterer i overvægt.

19. Hvidløg:
Det er et naturligt antibiotikum, som regulerer blodsukkeret. Øger stofskiftet og sænker niveauet af insulin, og det resulterer i en høj fedtforbrænding.

20. Eddike:
Sikrer et stabilt blodsukker og en god mæthedsfornemmelse.